Risotto cu legume si rasol de curcan

de Oana in Curcan, 7 Mar 2010 | 8100 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru rasol si supa:
  • rasol de curcan- 600g
  • un morcov mare
  • un pastarnac
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • jumatate de telina
  • Pentru risotto:
  • 200 g orez pt. risotto
  • o ceapa
  • cateva tije de telina
  • o jumatate ardei gras rosu
  • o jumatate de dovlecel
  • 50 g unt
  • o lingura parmezan
  • 100 ml vin alb
  • 400 ml supa de legume
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu legume si rasol de curcan:

Dupa reteta Sylviei, este prima data cand fac risotto :)

Se face o supa din legume si rasolul de curcan. Carnea se spala, se da intr-un clocot, se spala si se pune apoi la fiert cu legumele curatate si spalate. Eu am facut mai multa supa. Se pune sare dupa gust.

Intre timp, se pregatesc legumele pentru risotto. Ceapa se curata si se taie marunt. Tijele de telina se taie subtire (eu am avut in congelator). Ardeiul gras si dovlecelul se taie cubulete si se inabusesc intr-o lingura de ulei de masline, apoi se lasa de-o parte.

Intr-o craticioara se topeste untul, apoi se adauga ceapa si telina si se lasa la inmuiat 2 minute. Se adauga orezul spalat si se amesteca pana devine sticlos. Se adauga vinul si se lasa pe foc pana se evapora. Apoi se adauga supa fierbinte, putin cate putin, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa si orezul devine cremos. La final se adauga ardeiul si dovlecelul, se mai lasa putin pe foc. Orezul si legumele trebuie sa fie "al dente". Se adauga si parmezanul si se amesteca bine.

Noi am servit risotto cu rasolul de curcan, foarte aromat totul si extraordinar de bun!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu legume si rasol de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ela 1

08.03.2010, 13:28

poate nu am auzit bine ,era la telefon la europa fm

dicarmencitta1957 1

09.03.2010, 09:28

Oana, nota maxima si toate furculitele,arata superrr

Oana 1

09.03.2010, 13:26

Multumesc, Carmen

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de curcan cu mere la cuptor